Wat doen wij?

Michael Christensen

‘The most important thing a clown does in the hospital is to transform the energy in the room.’ – Michael Christensen
De echte inspirator en founding father van CliniClowns is Michael Christensen geweest. Als straatartiest en clown van het gerenommeerde Big Apple Circus ondervond hij in de jaren tachtig hoe belangrijk afleiding en plezier zijn voor kinderen in moeilijke situaties. Toen zijn broer in het ziekenhuis lag, kwam hij regelmatig langs om hem op te vrolijken. Bij zijn overlijden erfde Christensen zijn dokterstas. Zijn clownspersonage Dr. Stubs was geboren. Op verzoek van de artsen speelde hij tijdens een open dag in het Baby’s & Children’s Hospital of Columbia Presbyterian Medical Centre. Dat was een groot succes en het begin van georganiseerde clownsbezoeken aan kinderen in ziekenhuizen. In 1986 richtte hij de Big Apple Clown Care Unit in New York op.

Cliniclowns België
Hier in België startte het verhaal van onze organisatie in 1993 met de eerste voorbereidingen. Swa Vetters, tot op heden voorzitter van de VZW Cliniclowns België, werd geïnspireerd door een documentaire die hij zag op de toenmalige BRT. Hij ging aan de slag en zocht de nodige fondsen bij mekaar om op te starten. Die vond hij bij een aantal Lions clubs. Zij stonden mee aan de wieg van de organisatie die van start ging onder de naam ‘Ziekenhuisclowns Lions Antwerpen”. De opstart ging gepaard met enig scepticisme bij het medisch personeel van de ziekenhuizen waar we startten. Er werd dus gestart met een proefperiode van een jaar. Maar nog voor het jaar verstreken was, kregen we van de hoofdpediater van het ziekenhuis, de boodschap dat ze helemaal gewonnen waren voor het idee van Cliniclowns. De kinderartsen merkten duidelijk dat de bezoekjes van onze professionele clowns hun patiëntjes goed deden. Het startschot was gegeven voor een verdere uitbreiding die al snel over de grenzen van de provincie Antwerpen ging. In het jaar 2001 veranderde de naam van de VZW in Cliniclowns België.

Wat mag je verwachten als je voor Cliniclowns de Los Angeles Marathon 2020 gaat lopen?
logo-cc-neus Individueel advies rond het werven van fondsen
logo-cc-neus Persoonlijke actiepagina op loopvoorcliniclowns.be/tokyo-2020
logo-cc-neus Alle donaties komen direct op de rekening van VZW Cliniclowns België terecht
logo-cc-neus Startbewijs voor de Los Angeles Marathon
logo-cc-neus Elf gezamenlijke trainingen onder leiding van ervaren marathontrainers
logo-cc-neus Gezamenlijke deelname aan twee loopevenementen (op eigen kosten; Antwerp Ten Miles & 20km van Brussel)
logo-cc- neus Aanwezigheid van reisbegeleiding/trainer in Los Angeles
logo-cc-neus Individuele trainingsopbouw en –planning
logo-cc-neus Toegang tot online logboek waarin je je trainingsschema kan volgen
logo-cc-neus Advies op vlak van voeding, blessurepreventie, sportmedische tests en de reis naar Los Angeles zelf
logo-cc-neus Individueel advies rond het werven van fondsen
logo-cc-neus Pakket professionele loopkledij met Cliniclowns-opdruk

Tokyo en Boston
Een aantal lopers die in het verleden de New York Marathon en/of de Chicago Marathon ten voordele van VZW Cliniclowns hebben gelopen, lopen in 2020 de marathon van Tokyo of de marathon van Boston. Ook weer ten voordele van VZW CliniClowns. Deze lopers hebben zelf een startbewijs bemachtigd. Wij hebben GEEN startbewijzen voor de Tokyo Marathon 2020 en de Boston Marathon 2020. Heb je zelf een startbewijs voor de Tokyo Marathon 2020 en/of de Boston Marathon 2020 en wilt je een van beide marathons lopen ten voordele van VZW Cliniclowns, neem dan contact met ons op via e-mail om de mogelijkheden te bespreken.

 • Vragen?
  Laat je terugbellen


  Contact opnemen

  Voor meer informatie:

  Tel: +32 78481300

  Email: info@loopvoorcliniclowns.be

 • Projectsponsoren & Partners